Start / Ting du bør tenke på når du bygger en uteplass
Tips & Triks

Skal du bygge en uteplass? Her er noen tips om hvilke maskiner og verktøy du trenger

8-11-2023
Skrevet av: Mathias Stockhaus
Riktige maskiner og verktøy er avgjørende for kvaliteten og arbeidstiden på byggingen. Sørg for å sjekke hva du har og hva du trenger før du starter arbeidet. Planlegg arbeidet, sjekk materialbehovet og sjekk været.

Måle, måle og måle

Med grundige forberedelser blir resten av jobben enklere og morsommere. Om du velger å bruke snor og vater eller laser er en smakssak. Her er noen produkter vi anbefaler.

Med de riktige maskinene og verktøyene kommer du langt!

Treverk som splintrer, kanter som ikke er rette eller skruer som ikke er skrudd ordentlig fast, er ikke noe du ønsker å måtte forholde deg til når du bygger. Det er irriterende, tidkrevende og vil koste deg mer enn nødvendig.

Sørg for at du har det du trenger!

Det vil spare deg for både tid og penger. Verktøyene og maskinene trenger du helt sikkert også til andre prosjekter.

Ambassadørene gir tips!

Northern Craftman

"Det du trenger, er en god, sterk skrutrekker, en sirkelsag, en laser med mottaker på en målestokk, en kutter og en gjæringssag for å få fine splintfrie snitt og en overhåndskutter for å skjære en liten skråkant på alle kortsidene av terrassen."

"Arbeid med hele lengder, helst ingen korte skjøter, men arbeid inn en skråkant midt på terrassen (eller så mange skråkanter som trengs)."

"Når det gjelder terrassebord, vil jeg anbefale å gå opp til 145x34 terrassebord, det er fint med brede bord og en tykkelse på 34 mm, det gir et veldig stabilt bord."

"De to viktigste verktøyene er nok skrutrekkeren og laseren, terrassen kan kappes med sirkelsag eller til og med håndsag, men laseren for å få en rett og jevn ramme og skrutrekkeren er veldig viktig for å få terrassen på plass."

Emma

"Kapp- og gjærsag, vater og skrutrekker, gjerne en liten håndoverfres for å frese radius på endeveden, vil jeg si. En krysslaser er også bra."

Sikkerhet først!

Sørg for å beskytte deg selv på jobb. Ulykker er fort gjort, så sørg for at du er utstyrt med blant annet øye- og hørselsvern.

Vedlegg

Les guiden for å finne riktig skrue til jobben, og finn ut hvor mange skruer du trenger.

Gå til skrueguiden for terrassebord!