Start / Ting du bør tenke på før du kutter
Uncategorized

Jakt - Forhåndsskjæring

9-6-2023
Skrevet av: Victor Lundqvist
Nedenfor finner du gode ting du bør vurdere før du slakter viltdyret ditt.

Hva er bra å tenke på? Hvilket utstyr? Hvor lenge?

Ikke ta på kjøttet med hendene

Bruk alltid plasthansker og hold hendene rene, bytt hansker ofte for å unngå spredning av bakterier.

Bekkenhenging av viltet gir mørere kjøtt

Når du bekkenhenger kjøttet, strekkes ikke musklene, noe som betyr at de slapper av, og dette bidrar igjen til mørere kjøtt.

Sliping og utstyr

Ha godt slipte kniver, da er det mye enklere å skjære og sløye. Rengjør knivene med kokende vann eller en sterilisator. Ikke bland dem med andre redskaper.

La dyret kjøle seg ned

La dyret kjøle seg ned i ett til tre døgn i et rom med en temperatur over 10 grader før det henges opp i et kaldere rom.

Etter opphenging

Sørg for å rengjøre skuddhullene skikkelig, alle blyrester bør fjernes, slik at ingen bakterier kommer inn i kjøttet og smaken blir god!

Kjøttkvern

Utmerket investering for deg som liker kjøttdeig. Velg riktig hullskive avhengig av hvor grov- eller finmalt kjøttdeig du vil ha, den vanligste er 4,5 mm og har en kapasitet på 250-400 kg/t

Produkter nevnt i artikkelen