Start / Finn riktig løvblåser
Inspirasjon

Finn riktig løvblåser

21-11-2023
Skrevet av: Victor Lundqvist
Utvalget er stort, og det kan være vanskelig å velge riktig løvblåser i høst, men du kan også bruke maskinene til mye annet, for eksempel rusk, gress og kjegler, eller til og med snø

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe løvblåser eller støvsuger?

 1. Størrelse på tomten?]
 2. Løvsuger eller løvblåser?
 3. Batteri-, elektrisk eller bensindrevet?
 4. Ryggsekk eller håndholdt?
 5. Lydnivå

Tomt

Størrelsen på hagen eller arealet du skal bruke redskapene på, er en viktig faktor når du skal finne riktig maskin.Det er ikke noe gøy å rake en hel hage for hånd, og du sparer mye tid ved å investere i en løvblåser som dekker dine behov.

Tomtens areal

Hvor stor er den? Hvis hagen din er mindre enn ca. 100-2000 m2, er en batteri- eller eldrevet løvblåser mer enn nok. Hvis tomten din er større enn 3500 m2 og har flere forskjellige løvtrær, kan det være en idé å kjøpe en bensindrevet løvblåser for å unngå start/stopp og få mer kraft ut av løvblåseren.

Trær og busker

Hvis du har lønn, hassel eller andre store løvtrær, kan det være bedre å kjøpe en kraftigere maskin da løvet som regel ligger tungt på bakken, og hvis de ligger i fuktig gress, vil løvet være vanskeligere å blåse/suge bort. Hvis det kanskje er mer nåler enn løv i hagen din, blir valget både enklere og billigere ettersom du ikke trenger like sterk effekt på maskinen.

Stier/grusbaner

Mye grus eller stein på stier og innkjørsler i nærheten av plenen? Da er det best å bruke en løvblåser med variabel hastighet der du kan styre hvor mye den skal blåse. Med en løvblåser som er for sterk, risikerer du å blåse grus og stein ned på plenen. Med en løvblåser med variabel hastighet har du kontroll og kan justere luftmengden

Lövblås artiklar och guider

Finn riktig løvblåser

Løvsuging eller løvblåsing?

Det finnes maskiner med en kombinert løvblåse- og løvsugefunksjon. Funksjonen er som en støvsuger, ved hjelp av en enkel justering kan du enkelt suge opp løv og rusk, som deretter havner i en beholder som du enkelt kan tømme.

Hvis du har mye løv og rusk eller et større område, anbefaler vi ikke løvsugefunksjonen, da den lett kan tettes og raskt bli full. Med en løvblåser kan du enkelt selv velge hvor du vil ha løvet med litt teknikk og trening. Samle løvet i en kompost for å unngå at ugress og annet skadedyr sprer seg og ødelegger plenen, og bruk deretter kompostavfallet til våren til å plante blomster eller hvorfor ikke begynne å dyrke litt grønnsaker?

Hos oss finner du nesten alle versjoner og vi har et stort utvalg av løvblåsere, vi har valgt å ta med våre mest solgte produkter som Makita, Husqvarna, Ryobi, Stiga og Stihl i denne artikkelen

Batteri-, elektrisk eller bensindrevet løvblåser?

Trenger du sterk kraft over lang tid? Da er valget åpenbart: drivstoffdrevet!

Fordeler

 • Kraftig
 • Drivstoffeffektiv
 • Lengre driftstid
 • Mindre start og stopp
 • Mange løvblåsere i denne kategorien kan også blåse bort snø og grus fra oppkjørselen

Mindre tomt og ikke så mye løv og rusk? Da bør du velge elektrisk!

Fordeler

 • Lav vekt
 • Ergonomisk
 • Økonomisk
 • Miljøvennlig
 • Ingen start og stopp

Trenger du tilgang til vanskelige områder og rundt busker, hus eller stier? Da bør du velge den batteridrevne

Fordeler

 • Enkel å transportere
 • Miljøvennlig
 • Batteriet kan brukes til flere verktøy
 • Ergonomisk
 • Fleksibel

Ryggsekk, håndholdt eller skulderrem?

Hvis du kjøper en større bensindrevet løvblåser, anbefaler vi at du kjøper en ryggsekkmontert løvblåser, der motoren bæres på ryggen. Dette letter håndteringen og sparer kroppen.

Hvis løvblåseren/løvsugeren veier mer enn 2-3 kg, kan det være hensiktsmessig å kjøpe en med skulderrem slik at du slipper å legge all vekten på armene.

En håndholdt er ideell for deg som har en mindre plen og ønsker å redusere støynivået

HöstligtBlås

Lydnivå

Det er ikke til å unngå at løvblåsere lager mye støy. Vanligvis er elektriske eller batteridrevne løvblåsere mye mer stillegående enn bensindrevne. Hvis du har mange naboer i nærheten, er det ikke særlig hyggelig å starte en høylytt løvblåser klokka 8 en søndag morgen, selvfølgelig har det sin sjarm, men du vil vel ikke havne i samme dilemma?