Start / Bosch Carbide
Guider

Bosch Carbide

7-11-2023
Skrevet av: Jenny Kassell
Foto: Mattias Stockhaus
Carbide tilhører den nye generasjonen tilbehør og er nå tilgjengelig i en rekke forskjellige varianter for elektroverktøy som takler de tøffeste jobbene og som passer de mest krevende bruksområdene.

Så hva er Carbide? Vi forklarer og forenkler.

Kombinasjonen av et unikt karbid, et av de hardeste metallene på denne planeten = Tilbehør innen karbidteknologi = Carbide

Hardt metall

Karbid er et av de sterkeste og mest holdbare metallene på denne planeten, som tåler fysisk belastning, slag, deformasjon, høye temperaturer, korrosjon og høyt trykk, og kan brukes til å bearbeide de vanskeligste materialer.

Bosch har brukt karbidkomponenter i mange år, og utviklingen av karbidteknologi har pågått siden 1980-tallet. Etter mange år med forskning og utvikling og utallige tester ved kompetansesentre over hele verden har Bosch utviklet hardmetallteknologien. Hardmetall tilhører den nye generasjonen tilbehør og er nå tilgjengelig i en rekke varianter for elektroverktøy som takler de tøffeste jobbene og passer til de mest krevende bruksområdene. Fordelene med hardmetallteknologien er blant annet at den gir tilbehøret lengre levetid takket være høy slitestyrke. Bosch tilbehør i hardmetall er utviklet for bruksområder med de hardest bearbeidede materialene

  • Lengre - utviklet for å vare lenge
  • Tøffere - utviklet for de tøffeste materialene
  • Bedre - overgår ytelsesområdene

bosch_social-media63615

Bosch Carbide

Sagblader som utkonkurrerer

Et tilbehør med karbidteknologi kan også enkelt skjære i andre materialer, inkludert de som ikke har vært mulig før, harde, uknuselige og varmebestandige, raskere enn andre blader av andre materialer (inkludert diamant, i riktig materiale) for bladserier.

Tigersagbladene med karbidteknologi takler de tøffeste jobbene og garanterer lengst levetid ved kutting av de hardeste materialene, og overgår standard bimetallblad.