Hjem / Hjem & fritid / Griller & tilbehør / Grillkull, briketter & røykspon

Grillkull, briketter & røykspon

Hos oss finner du et bredt utvalg av grillkull, briketter og røykflis som hjelper deg å heve smaken på grillmaten din. Grillkull gir høy varme og nydelig røyksmak til maten. Perfekt for rask grilling av kjøtt og grønnsaker. Briketter brenner lenger enn grillkull og gir jevnere varme og egner seg til lengre grilling og røyking. Røykspon gir maten en nydelig røyksmak og finnes i ulike tresorter for ulike smaker.

Griller & tilbehør
Weber Sagflis – Bøk - 0,5 kg
Weber Sagflis – Bøk - 0,5 kg
85 kr
På lager
Viser 33 av 33 Produkter
1

Grillkull, briketter & røykspon

Grilling med grillkull og grillbriketter gir maten en helt unik og deilig smak. Grillkull og briketter gir maten en naturlig smak og en nydelig røyksmak som er vanskelig å få til på andre måter som for eksempel en gassgrill. Når grillkullet og brikettene brenner frigjøres aromatiske forbindelser fra treverket som gir maten en fantastisk smak. Se utvalget ovenfor!

Vanlige spørsmål

Hva er forskjellen mellom briketter og grillkull?

Når du skal velge mellom briketter og grillkull til grilling, er det et par ting vi må vurdere.

  • Briketter er laget av komprimert kull og inneholder ofte tilsetningsstoffer som hjelper dem å brenne lenger og jevnere enn grillkull. De gir en stabil og langvarig varme, noe som gjør dem perfekte til å grille store kjøttstykker som må tilberedes over lengre tid.
  • Grillkull er derimot laget av tre og brenner raskere enn briketter. Det kan være mer egnet for kortere grilløkter eller når du ønsker høyere temperatur for å grille burgere eller grønnsaker. Grillkull er også vanligvis billigere enn briketter og gir maten en mer naturlig smak.

Så kort sagt, valget mellom briketter og grillkull avhenger av personlige preferanser og type mat som skal grilles. Ønsker du å tilberede store kjøttstykker sakte, er brikettene bedre, mens kull er bedre til kort grilling eller når du ønsker en mer naturlig smak.

Hvordan griller du med briketter? Trinn-for-trinn guide til brikettgrilling!

Trinn 1 – Forbered grillen

Rengjør grillristen og sørg for at den er grundig ren før du begynner å grille. Om skitt & det dannes gammelt fett på grillristen, det har lett for å antennes og grillristen blir tett, noe som kan gi en svartere ”grillet” overflate på det du skal grille.

Trinn 2 – Velg de riktige brikettene

Det finnes ulike typer briketter å velge mellom, som kullbriketter med forskjellige blandinger, vanligvis Bøk, Eik eller Bjørk. Velg den typen som passer best til dine behov og smakspreferanser.

Trinn 3 – Tenn brikettene

For å tenne brikettene kan du bruke tennvæske med en lighter eller en grillstarter. Legg brikettene i en haug og påfør tennvæske jevnt over dem. La tennvæsken synke ned i brikettene i noen minutter før du tenner dem med en fyrstikk eller lighter. Bruker du grillstarter legger du ut et tett lag i bunnen av grillen med briketter, så legger du grillstarteren over og så enda et tett lag briketter.

Trinn 4 – Fordel brikettene i grillen

Når brikettene er dekket med hvit aske og gløder, er det på tide å fordele dem jevnt i grillen. For indirekte grilling, plasser brikettene på sidene av grillen, og la det være et mellomrom i midten. For direkte grilling fordeler du brikettene jevnt over hele bunnen av grillen. Har du brukt en elektrisk grillstarter til å tenne på er det som regel nok å la det bli varmt og gløde i 7-10 minutter før du løfter det vekk fra brikettene, da kan du spre brikettene ut i et jevnt lag.